Sorbact® Fungi er et moderne og enkelt alternativ til cremer og salver

Ved ugunstige forhold kan en svampeinfektion udvikles i fugtige hudfolder, som f.eks. i mavefolder, under brystet og mellem fingre og tæer. Typiske symptomer er rødme, skællende hud, kløe og blærer, ligesom der kan være dårlig lugt. Sorbact® Fungi er en veldokumenteret og enkel behandling af svampeinfektion i hudfolder.

Baggrund og symptomer

Svampeinfektion i hudfolder rammer oftest overvægtige personer, personer med nedsat immunforsvar (fx ved diabetes) samt kvinder med tung barm. Infektionen kaldes også for candida-infektion, og forekommer oftest i fugtige, varme miljøer. Derfor kan også spædbørn og personer, der arbejder i fugtige, varme miljøer rammes.

De mest almindelige symptomer er kløe, rødme og blærer eller sprækker i huden. Symptomerne viser sig i større hudfolder, i kvinders underliv og under barmen. Infektionen ser ikke sjældent ud som eksem og huden kan skalle. Der kan også opstå lugt i det inficerede område.

De mest almindelige symptomer

  • Kløe
  • Rødt udslæt
  • Eksemlignende hudforandringer
  • Ubehagelig lugt

Årsag

Svamp i hudfolder skyldes gærsvampen Candida albicans, som findes helt naturligt i alle menneskers tarme og slimhinder. I hudområderne, hvor der bliver ekstra varmt og fugtigt, kan svampen sprede sig og give kløende, svidende udslæt, blærer og sprækker i huden.

Svampen angriber ofte områder, hvor huden har kontakt med anden hud. De mest almindelige steder er under en tung barm, i mavefolder, i armhulerne eller lysken. Svampeinfektionen kan være meget ubehagelig, have en ubehagelig lugt og de berørte områder kan være svære at behandle.

Er det en candida-infektion?

  • En gærsvampeinfektion giver udslæt med et meget karakteristisk udseende.
  • Hvis du er usikker, bør du overlade til læge eller sygehus at stille diagnosen.

Behandling

Forebyggende behandling

Man kan forebygge svampeinfektioner på flere måder. At have en god hygiejne, og vaske sig regelmæssigt, er et grundliggende råd. Det er vigtigt at tørre alle hudfolder godt. Hvis man ofte opholder sig i fugtige miljøer, eller arbejder i varme og fugtige omgivelser, bør man anvende tøj og sko, som hjælper med at fjerne fugten fra huden.

Sorbact® Fungi behandler svampeangrebet

Sorbact® Fungi er en effektiv og veldokumenteret metode til at behandle bakterie- og svampeangreb i hudfolder. Metoden bygger på en naturlig proces, hvor svampen bindes til bandagen og fjernes ved bandageskift.

Sådan gør du

Vask området med sæbe og vand, tør grundigt og læg håndklædet til vask (60˚C). Klip bandagen til i passende længde og læg den i hudfolden, fastgør ved hjælp af undertøj eller hudvenlig tape. Bandagen må gerne fastgøres på den raske hud. Vask altid huden inden der lægges en ny bandage på. Behandlingstid normalt 5-10 dage. Fortsæt yderligere et par dage efter rødmen har fortaget sig, og huden igen ser normal ud.

Forebyg svampeinfektion

  • Undgå fugtige, varme miljøer
  • Anvend luftigt tøj og sko, gerne i materialer, der transporterer fugt væk
  • Oprethold altid en god hygiejne


Anbefalede produkter

Sorbact® Fungi

Til behandling af svampeinfektioner i hudfolder

Svamp binder sig til Sorbact® overfladen og fjernes ved hvert skift. Til anvendelse i hudfolder, f.eks. på maven, under brystet og i lysken.

Sorbact® kan købes på udvalgte apoteker

Sorbact® findes på udvalgte apoteker, dog kan der forekomme lokale forskelle i sortimentet.